Grilovaný losos ve špenátovém loži
Recept je velmi jednoduchý, ale oč jednodušší postup, o to větší péči věnujte přípravě a servírování.
Ingredience:
- 1 kg filetu z lososa
- 1 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 5 lžic olivového oleje
- 2 špetky čerstvě mletého pepře
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- cherry rajčátka
- sůl
Postup:
V misce si připravíme marinádu. Smícháme limetkovou šťávu s dvěma lžícemi olivového oleje a sójovou omáčkou, do které přidáme pepř.
Lososa s kůží očistíme a naporcujeme na 5 – 6 porcí a potřeme je marinádou a necháme chvíli odpočívat. Asi po půl hodině jej dáme grilovat.
Připravíme si špenátové lože. Na pánvi necháme rozpálit zbytek oleje a na něj dáme špenát, asi tak za minutku přidáme prolisovaný česnek a trochu soli, dobře promícháme a máme téměř hotovo.
Losos je hotový zhruba za 20 minut, ale je velmi křehký a při ukládání na špenátové lože musíme být velmi opatrní. Přidáme rozkrojená cherry rajčátka a můžeme klidně povolit uzdu kreativnosti.