Znovuobjevený plněný lilek se vrací do našich jídelníčků

15.02.2025 \\ Recepty

Plněný lilek je lahodný a zdravý pokrm, který můžete snadno připravit doma a my pro vás máme jednoduchý a rychlý recept.

Ingredience na 4 porce:

  • 320 g rýže loupané Menu Gold
  • 2 větší lilky
  • olej olivový
  • 1 cibule
  • 200 g cukety
  • 200 g rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 200 g mozzarelly

Postup

  1. Loupanou rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Lilky rozkrojíme napůl a vydlabeme tak, aby zůstala tenká vrstva dužiny na i slupce.
  2. Vnitřek zakápneme olivovým olejem, posolíme a dáme předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C na cca 15 minut.
  3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dužinu z lilku a cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme.
  4. Rajčata nakrájíme a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou zeleninu smícháme s uvařenou rýží a směsí naplníme předpečený lilek. ¨
  5. Mozzarellu natrháme na kousky, poklademe na směs a vše ještě zapečeme na 10 minut na 160 °C.