Předvánoční atmosféra s originálními kávovými recepty

03.11.2024 \\ Alko/Nealko

Sychravé dny nás nutí se zachumlat do huňatých svetrů či přikrývek a vychutnávat si teplo domova. Káva je ideálním základem pro lahodné zimní nápoje, které nejen zahřejí, ale také potěší svou bohatou chutí. Ať už si chcete dopřát něco jednoduchého nebo hledáte inspiraci pro sváteční setkání, neotřelé kávové kombinace v doprovodu tradičních vánočních chutí a vůní přinesou do vašich zimních dnů nejen teplo, ale i útulnou atmosféru. Užijte si chvíle pohody s šálkem v ruce, zatímco venku fouká chladný vítr nebo padá sníh. Najděte svoje wunderbar!

Calimero

Tento italský drink je drsnějším bráchou známého nápoje Bombardino. Připravte si ho se zrnkovou kávou Jacobs Barista Espresso Italiano se silnou a jemnou chutí, typickou pro italskou kávu.

 INGREDIENCE

  • 1 dcl vaječného likéru
  • 0,4 dcl whisky
  • Intenzivní espresso z kávy Jacobs Barista Espresso Italiano
  • Šlehačka
  • Nastrouhaná hořká čokoláda k ozdobení

Smíchejte vaječný likér s whisky a vzniklou směs krátce zahřejte. Dávejte pozor, aby se nezačala vařit, její teplota by neměla překročit 80 °C. Mezitím si připravte espresso. Do sklenice nebo skleněného hrnku následně nalijte nejprve ohřátou směs likéru s whisky a poté opatrně přes lžičku nalijte na hladinu nápoje espresso. Nahoru přidejte šlehačku a ozdobte nastrouhanou čokoládou.

Kokosová káva

Dokonalé spojení intenzivní chuti kvalitní kávy a jemné exotické sladkosti kokosu vás přenese na tropické pláže, i když venku fouká studený vítr. K přípravě použijte oblíbenou instantní kávu Jacobs Velvet Crema, která se kromě sametové pěny vyznačuje plnou, výraznou chutí s oříškovými tóny.

INGREDIENCE

  • 1-2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet Crema
  • 30 ml horké vody
  • 200 ml mléka
  • 40 kondenzovaného mléka
  • 30 ml kokosového sirupu
  • Kokosové hobliny k ozdobení

Zalijte 1-2 lžičky instantní kávy horkou vodou. Přidejte mléko, kondenzované mléko a kokosový sirup a vše společně promixujte. Přelijte do šálku a ozdobte kokosovými hoblinami.