Jak správně pečovat o boty vám doporučí v prodejnách DEICHMANN

22.10.2024 \\ Design/Domov

Obuv to ve svém životě nemá vůbec jednoduché. Musí vydržet chůzi po horkém asfaltu, déšť, studený sníh a další nepřízně počasí. Aby vám vaše oblíbené boty dlouho sloužily, a přitom vypadaly pořád jako nové, je důležité o ně správně pečovat. S příchodem podzimu o to víc.

Jaké základní zásady v péči o obuv dodržovat?

  1. Ať nosíte jakoukoliv obuv, používejte zásadně lžíci na obouvání. Zabráníte tak sešlapané patě a zničenému tvaru obuvi.
  2. Po odložení obuvi do botníku je vhodné používat napínáky, které udržují správný tvar obuvi, vyrovnávají záhyby vzniklé při nošení a odlehčují konstrukci spodku obuvi. Obzvlášť praktické jsou při promočení obuvi v deštivém počasí. Pokud doma nemáte napínák, jako „první pomoc“ dobře poslouží i staré noviny.
  3. Ideální je nechat obuv před opakovaným nošením alespoň 24 hodin odpočívat a střídat na každodenní nošení alespoň dva páry.
  4. Důležitým bodem v péči o obuv je čištění. V zásadě platí: nejprve očistit, potom chránit. Nejlepší je boty po každém nošení utřít hadříkem či čisticí houbičkou, nebo vykartáčovat od prachu a odolnějších nečistot kartáčem v kombinaci s vhodným prostředkem pro čištění vaší obuvi.Až pak přichází na řadu pečující prostředek. Dbejte na jeho vhodnost na daný materiál obuvi, v opačném případě vám může nevhodná péče boty nenávratně poškodit. V prodejnách Deichmann najdete například speciální pečující mléko na syntetiku i useň, ošetřující ochranný krém na všechny druhy usně, vosk nebo ošetřující sprej s voskem.
  1. Do podzimního nečasu je důležitá také impregnace obuvi, která poskytuje dlouhodobou ochranu před vlhkostí a nečistotami.

 

Kromě klasických prostředků na čistění a ochranu obuvi najdete v prodejnách Deichmann i několik zajímavých „vychytávek“, jako je inovativní produkt Sneaker Fix, který poskytuje intenzivní krytí barev a obnovu bílé hladké usně, syntetiky či textilního materiálu. Spolehlivě zakryje šrámy a vybělí také zašlé podešve. Pokud jsou bílé tenisky vaším každoročním a téměř celoročním favoritem, tento přípravek opravdu oceníte.

Pozornost si zaslouží také samotný vnitřek obuvi. Vyhněte se nepříjemnému zápachu s aktivním sprejem se stříbrem, který dezinfikuje vnitřek obuvi, ničí bakterie a dodává svěží pocit při nošení.

 

V prodejnách Deichmann najdete širokou nabídku různých produktů určených jak pro čistění, tak pro péči o obuv.