Krémový houbový kuba s pošírovaným vejcem a čerstvou majoránkou

16.10.2024 \\ Recepty

Vánoce se blíží a na vánoční časy se přiravují i v The Artisan. Pro hosty restaurace je připraven bohatý program, od adventních brunchů až po slavnostní večeře. Menu vychází z tradičních receptů, které jsou doplněny o moderní prvky pro jedinečnou chuť každého pokrmu.

Suroviny:

  • 250 g uvařené kroupy
  • 100 g divoké houby
  • 2 g dehydrované houby (mix rozemletý na prach)
  • 30 g máslo
  • 1 ks pošírované vejce
  • 2 g naložené jehličí na kyselo
  • Čerstvá majoránka
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Příprava krup:
    Kroupy uvaříme doměkka.
  2. Orestování hub a smíchání s kroupami:
    Na pánvi orestujeme divoké houby a poté je smícháme s uvařenými kroupami. Vychlazené máslo postupně vmícháváme jako u italského risotta, aby se vytvořila krémová konzistence. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Pošírování vejce:
    Vejce pošírujeme v octové lázni a umístíme na střed Kuby.
  4. Houbový prach:
    Dehydrované houby rozmixujeme na jemný prášek a pokrm tím z vrchu jemně posypeme.
  5. Dekorace:
    Jídlo ozdobíme naloženým jehličím, houbovým prachem a čerstvou majoránkou.

Tip šéfkuchaře Davida Rejhona: možno použít nahoru strouhanný sýr parmazánového typu nebo cerstvý farmařský sýr vmíchat do krup a u nás dáváme také nakládané jeřabiny.