The Apprentice: Příběh Trumpa, film vzbuzující kontraverzi

05.10.2024 \\ Film/TV

Říká se, že Donald Trump uzavřel v mládí faustovskou dohodu s vlivným pravicovým právníkem a politickým manipulátorem Royem Cohnem, jenž se proslavil odsouzením manželů Rosenbergových za špionáž a vyšetřováním podezřelých komunistů z okruhu senátora McCarthyho V mladém Donaldovi rozpozná  potenciál a tvoří cestu, která vede k posilování jeho moci.

New York, 70. léta. Donald J. Trump se snaží vymanit ze stínu svého mocného otce a prosadit se na realitním trhu na Manhattanu. Na začátku své kariéry potkává politického stratéga, vlivného právníka Roye Cohna, který se stane jedním z nejdůležitějších lidí jeho života. Naučí ho, jak získat moc a bohatství pomocí manipulace, zastrašování a médií. Zbytek je historie...

Od oceňovaného íránsko-dánského režiséra Aliho Abbasiho přichází nekompromisní pohled do zákulisí amerického impéria a poutavé zkoumání vztahu mentora a jeho chráněnce, který nakonec změnil svět.

Film The Apprentice: Příběh Trumpa měl světovou premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes (nominace na Zlatou palmu). V hlavních rolích se představí nominant na cenu Emmy Sebastian Stan (Pam & Tommy) jako Donald Trump, vítěz ceny Emmy Jeremy Strong (Boj o moc) jako Roy Cohn a nominantka na Oscara Maria Bakalova (Boratův navázaný telefilm) jako Trumpova první manželka Ivana. Scénář napsal Gabriel Sherman, autor bestsellerové série zakladatele Fox News Rogera Ailese Nejsilnější hlas.

Fotogalerie