Vydejte se stylově do přírody

03.10.2024 \\ Fashion

Podzim je tady a jeho krásná barevná příroda přímo vybízí k venkovním aktivitám ještě než přijde pošmourné počasí. Příjemné počasí láká k procházkám, turistice, houbaření i sportu na čerstvém vzduchu. Ať už se chystáte na výlet do hor, nebo večerní běh, nezapomeňte se obléknout funkčně.

Podzim je typický proměnlivým počasím. Správně zvolená vrstva oblečení zajistí, že vám bude příjemně a pohodlně po celý den. Jaké kousky byste ve vaší outdoorové výbavě neměla postrádat?

Outdoorové svrchníky

Pro podzimní venkovní aktivity jsou ideální nepromokavé bundy a kabáty, které vás ochrání před deštěm i větrem. Vsaďte na pohodlný funkční kousek s hřejivou podšívkou. Pro teplejší dny jsou tu ležérní prošívané bundičky, nebo delší sportovní vesty.

Mikiny a funkční oblečení

Významným kouskem pro vrstvení jsou mikiny. Trendem jsou jak oversize mikiny s kapucí, či bez, tak modely v přiléhavém střihu se stojáčkem na zip. Můžete je snadno navrstvit na tričko pod bundu a v případě teplejšího počasí jednoduše sundat.

Pro delší pobyt v přírodě jsou vhodná funkční trička a legíny. Speciální materiál tohoto oblečení je prodyšný, odvede pot, a udrží vás tak v suchu i při pohybu v náročném terénu.

Sportovní a outdoorová obuv

Nezapomeňte ani na výběr správné obuvi. Nevhodně zvolené boty vám mohou pokazit celý plánovaný výlet. Outdoorovou obuv byste měli vybírat dostatečně velkou, aby v ní noha měla prostor i se silnými ponožkami. Outdoorová obuv poskytuje lepší oporu kotníkům a ochranu do kluzkého terénu než třeba tenisky. Na delší výlety nevyrážejte v nových botách, outdoorovou obuv je třeba nejprve „prošlápnout“. Na méně náročné trasy, jako jsou procházky po lesoparcích, nebo na jogging po nezpevněných trasách, naopak klidně volte tenisky.

Vhodné doplňky

Dobrým společníkem pro vaše cesty bude také batoh, nebo vak, do kterého uložíte vodu, svačinu a další nezbytnosti. Vybavte se také lehkou čepicí, či kšiltovkou.