Sušenková čajová inspirace z Cejlonu od Josefa Maršálka
Nechte se inspirovat a vyzkoušejte recept na originální „Kořeněné sušenky s ceylonským krémem“, které podtrhnou prožitek z čaje o páté, ale zalahodí vašim smyslům i samotné, kdykoli vás bude honit mlsná. Recept vytvořil Josef Maršálek, milovník čaje a ambasador značky Ahmad Tea.
Ingredience
Těsto:
- 180 g hladké mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 75 g cukru moučka
- 70 g másla
- 1 vejce M
- 2 g kardamomu
- 2 g čaje Ceylon
- 1 g skořice
- 1 g soli
Čajová ganache:
- 160 ml smetany ke šlehání (125 g)
- 7 g čaje Ceylon
- 200 g bílé čokolády kolem 40 %
- 25 g másla
Na dokončení:
- 5 g zlaté metalické barvy
- 25 ml čistého alkoholu
Postup
- Cukr a čaj smícháme a rozemneme, přidáme koření a sůl. Tuto směs nasypeme do mísy, přidáme mouku, kukuřičný škrob a studené máslo a vypracujeme drobenku. Úplně nakonec rychle a krátce zapracujeme vejce. Těsto dáme do lednice asi na 30 minut dobře přikryté odpočinout.
- Na ganache smícháme smetanu s čajem a za stálého míchání zahřejeme až k bodu varu, krátce povaříme. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 15 minut vylouhovat.
- Poté scedíme a tekutinu dobře vymačkáme. Měli bychom získat asi 125 g čajové smetany. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ochucenou smetanu a vymícháme metličkou dohladka.
- Na závěr zamícháme změklé máslo. Na hladinu připravené náplně přiložíme kuchyňskou fólii a necháme v pokojové teplotě zhoustnout.
- Odpočinuté těsto vyválíme na sílu asi 2–3 mm, vykrojíme požadované tvary a na plechu s papírem na pečení při 160 °C upečeme do světle zlata. Sušenky necháme vychladnout a poté je slepujeme k sobě cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a připravenou náplní.
- Na závěr povrch potřeme pomocí štětce zlatou barvou rozmíchanou v alkoholu. Recept je na 20 ks sušenek.
„Ahmad Tea – z lásky k tomu nejlepšímu čaji“
Pro více informací a zajímavé inspirace navštivte: https://www.ahmadtea.cz/