Pět nejčastějších mýtů o kosmetickém tejpování

13.09.2024 \\ Fashion

Kosmetické tejpování je na českém trhu stále novinkou, a proto kolem něho vzniká i řada dohadů a otázek. Občas se objevují pochybnosti, jestli kosmetické tejpování vůbec funguje a zda pravidelné používání tejpů nepoškozuje pleť. V našem zlatém věku invazivních zkrášlovacích zákroků se to totiž může zdát až příliš snadné. Že by se touto neinvazivní metodou daly zjemnit vrásky, zmírnit otoky a dodat pleti svěží vzhled. Aby kosmetické tejpy splnily očekávání, je třeba dodržovat určitá pravidla při jejich aplikaci. A jaké mýty kolem kosmetického tejpování kolují nejčastěji?

Kosmetické tejpování poškozuje kůži

Pokud používáte necertifikované tejpy pochybného původu nebo ty, které jsou určeny na tělo, může skutečně při pravidelném používání dojít k poškození kůže. Kosmetické tejpy CureTape® Beauty jsou ale hypoalergenní, šetrné k pokožce a navržené speciálně na obličej, což zaručuje jejich bezpečnost. Navíc se jedná o produkt splňující evropskou směrnici zdravotnických prostředků třídy I. “Při tejpování obličeje je naprosto zásadní, s jakými tejpy pracujete. Je bez kompromisu nutné používat pouze tejpy, které jsou přímo určené ke kosmetickému tejpování a nepoškodí citlivou kůži obličeje. CureTape Beauty jsou jediné, které jsem ochotna si sama aplikovat, protože u nich prostě vím, co si na ten ksicht lepím,” vysvětluje Marta Ondráčková, odbornice na obličejovou jógu a antiaging, která stojí za projektem #udrzksicht.

Kosmetické tejpy nefungují

Správně aplikované tejpy mohou viditelně zlepšit vzhled pleti – pomáhají s liftingem, zlepšují krevní oběh, snižují otoky a redukují vrásky. Klíčem k úspěchu je používání kvalitních tejpů určených na jemnou pokožku obličeje jako je CureTape® Beauty a správné techniky aplikace.

Kosmetické tejpování je bolestivé

Pokud jsou kosmetické tejpy aplikovány správně, není to vůbec bolestivý proces. Naopak, je to jemná a příjemná technika, která může pleti dodat svěžest a zpevnění. Základ je tejpy na obličeji při aplikaci nenatahovat a aplikovat je na vyčištěný a namazaný obličej.

Na obličej patří jakýkoli tejp

Rozhodně ne. Barevné či vzorované kinezio tejpy na tělo bez výjimky NEPATŘÍ na obličej. Kosmetický tejp CureTape® Beauty je speciálně vyroben pro aplikaci na tvář. Hypoalergenní lepidlo obsahuje i přírodní oleje které zajišťují, že ani při pravidelném používání nedochází k poškozování kůže.

Kosmetické tejpování je jen pro mladé

Používání kosmetických tejpů není omezeno věkem. Kosmetické tejpy pomohou zjemnit i hluboké vrásky a zmírnit otoky. Kosmetické tejpování je vhodné v jakémkoliv věku, pro ženy i muže.

Více informací naleznete na www.beautytape.cz

 

Fotogalerie