Šálek čaje TEEKANNE Rooibos má nádech Afriky

12.09.2024 \\ Alko/Nealko

Podzim klepe na dveře, za kterými nás čekají chladná rána i večery. Využijte těchto chvilek a před naskočením do kolotoče každodenních starostí, či naopak na zklidnění a zpomalení po náročném dni si dopřejte horký voňavý šálek TEEKANNE Rooibos a nechte se alespoň v mysli přenést do slunné jižní Afriky, odkud tento lahodný nápoj pochází. Vychutnat si jej můžete hned ve dvou variantách – Rooibos Caramel nebo Rooibos Vanilla.

Přestože je zařazován mezi čaje, opravdovým čajem není. Rooibos se vyrábí z fermentovaných mladých výhonků a listů podobných jehličí z keře čajovce kapského (Aspalathus linearis), který roste především v jižní Africe – právě tam je také natolik populární, že je dokonce považován za národní nápoj.

Hotový nálev má nízký obsah tříslovin, je lehce nasládlý a má krásnou červenou barvu. Stejně jako pravý čaj, také rooibos je bohatý na antioxidanty a má díky tomu mnoho pozitivních účinků na lidský organismus. Navíc je přirozeně bezkofeinový, tudíž je vhodný i pro těhotné ženy, děti či osoby citlivé na kofein. Rooibos skvěle chutná s cukrem či medem nebo třeba s kapkou mléka, lahodná je i jeho studená varianta.

TEEKANNE se rozhodlo přirozenou sladkou a plnou chuť čaje rooibos ještě více podtrhnout, a vytvořilo dvě delikátní spojení. V TEEKANNE Rooibos Caramel se nenapodobitelné aroma červenozlatého nápoje snoubí s vůní karamelu zjemněnou smetanovými tóny. Smyslná vanilka v TEEKANNE Rooibos Vanilla zase zintenzivňuje jeho exotický nádech a lehké oříškové aroma.

Objevte i další chutě čajů Teekanne nebo vyzkoušejte čajové recepty.

Pro více informací a tipů navštivte: www.teekanne.cz                                                                                                                

TEEKANNE Rooibos Caramel a TEEKANNE Rooibos Vanilla jsou k dostání za cenu 49,90 Kč.

Fotogalerie