Massimo Taglioretti vkládá své srdce do malého italského obchůdku

03.09.2024 \\ Podniky

V březnu se v pětihvězdičkovém hotelu Barceló v Brně konala akce Brno Press Day 2024. Tento den přinesl příležitost mnoha firmám a společnostem prezentovat své podniky českým novinářům, kteří se tak mohli seznámit s unikátními podniky působícími v Brně. Mezi vystupujícími byl i Massimo Taglioretti, majitel italského obchodu a bistra Casa del Gusto, jenž do svého podnikání vkládá kus svého srdce.

Brno Press Day: Perfektní šance pro zvýšení povědomí

Brno Press Day, který se konal 6. března 2024 v luxusním hotelu Barceló, přilákal mnoho českých novinářů, kteří zde mohli poznat různé firmy a společnosti. Pro tyto podniky to byla skvělá příležitost, jak na sebe upozornit. V rámci bohatého programu prezentací se novináři dozvěděli mnoho informací – od počátků společností, přes jejich současné aktivity, až po produkty a služby, které nabízejí. Tento formát představuje skvělou příležitost pro každého, kdo chce zviditelnit své podnikání, představit svou píli a vášeň, rozšířit si okruh zájemců a potenciálních klientů, a zároveň se dozvědět nové a zajímavé informace.

Italský kousek v Brně: Malebný obchod v srdci města

Massimo Taglioretti, zakladatel a majitel italského obchodu a bistra Casa del Gusto v Brně, připravil pro novináře prezentaci, ve které představil své podnikání. Pochází ze severní Itálie a jeho hlavní vizí je přinést místním obyvatelům kousek své rodné země prostřednictvím autentických italských potravin nejvyšší kvality. Massimovým cílem není expandovat do dalších měst, otevírat nové pobočky nebo přeměnit své útulné bistro na restauraci. Řídí se heslem, že pro něj je klíčový osobní přístup a spokojenost vracejících se zákazníků. „Můj přístup je takový, že chci, aby všichni, kteří pracují u mě v obchodě nebo v bistru, pracovali jako já. To je můj italský styl. Chci se každému zákazníkovi věnovat na 100%, chci, aby byli mí zákazníci z nákupu šťastní a spokojení. Kdybych měl více poboček, nebyl bych schopný na to dohlížet. Chci mít o všem přehled a jistotu o tom, že si lidé odnáší nejen produkt, ale také příjemný zážitek. Rozhodně nechci, aby lidé do mého obchodu přišli, vzali si co potřebují a zase odešli, to je pro mne velmi neosobní. Chci mít jistotu, že našim zákazníkům dělají nákupy v mém obchodě radost. Celkový servis a přístup je pro mne opravdu velmi důležitý,” říká majitel Casa del Gusto.

Massimo často sdílí videa s recepty na svém facebookovém profilu, aby své zákazníky inspiroval. „Vaření je fantazie,” říká. „I ze čtyř obyčejných ingrediencí se dá vytvořit famózní pokrm. Jde jen o to zapojit svou fantazii a především o to, dát do vaření lásku. A přesně to bych chtěl předávat všem, kteří navštíví můj obchod či bistro,” dodává.

Osobní přístup, kvalita a kreativita jsou klíčové!

Jaké jsou vaše plány do budoucna? Uvažujete o rozšíření?

„Ne, protože mám jen dvě oči. Chci na vše osobně dohlížet. Jsem majitel a chci, aby se moje osobnost odrážela v tom, jaký pocit si moji zákazníci odnáší. Kdybych měl více poboček, tohle zkrátka není možné. Chci prodávat a hlavně předávat svůj italský styl. Když přijde zákazník a zeptá se, co nabízíme, samozřejmě můžeme odpovědět, že tady máme sýr, támhle šunku, tady víno, zaplaťte a támhle jsou dveře. Ale to já nechci, to je za mě špatně. Vím, že lidé ke mně přijdou utratit své peníze a to, co jim dám naoplátku já je, kromě kvalitních produktů, také osobní přístup a přátelská atmosféra. Troufám si říct, že právě to je jeden z důvodů, proč se mnoho zákazníků stále vrací.”

Z jakých částí Itálie pocházejí vaše produkty?

„Pocházím ze severní Itálie, takže většina mých produktů je právě odtud. Mám ale kamaráda, který je zároveň distributorem produktů z celé Itálie, kterému dám vždy vědět, co potřebuji a on mi to dodá. Pro čerstvé těstoviny jezdím většinou jednou za 2-3 týdny, zbytek zboží odebírám zhruba jednou za dva měsíce, protože tady máme vše nachystané dopředu na mrazáku.”

Jaké je vaše oblíbené jídlo?

„Mám rád, když je jídlo lehké a svěží. Nejraději mám maso, ryby nebo mořské plody s lehkou přílohou. Co mě v české kuchyni nezaujalo, jsou omáčky. Jsou sice chuťově velmi dobré, ale na mě moc těžké. Někdy jsou na mě česká jídla trochu překombinovaná, mám rád jednoduchost. I když musím říct, že jedno z nejoblíbenějších jídel, která nabízím ve svém bistru, jsou těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem. To Češi milují. Často se setkávám s tím, že si hodně lidí myslí, že například do špaget Carbonara patří smetana, což není pravda. Zrovna Carbonara jsou velmi jednoduché a potřebujete k tomu v podstatě jen tři ingredience. Jak říkám, mám rád jednoduchost. Vaření je jen o zapojení fantazie.”

Fotogalerie