Tipy Emirates na letní cestování s dětmi

11.07.2024 \\ Informace

Se začátkem letních prázdnin přichází i každoroční cestovní špička, kdy vyráží na dovolenou více lidí než obvykle. Zejména pro rodiny s dětmi tak může být užitečné zopakovat si několik tipů, jak co nejpříjemněji strávit čas na letišti a minimalizovat stres z cestování. Při cestách s Emirates navíc zažijí i nečekaná dětská zpestření, pomoc a asistenci v nejrůznějších situacích.

Na začátek je dobré si říci, že klíčovým faktorem platným vždy a všude je dostatek času. Cestující by měli počítat s větším provozem na silnicích, větší koncentrací lidí na letišti, delším procesem odbavení i dobou potřebnou na přesun mezi odbavovacími halami a nástupními branami.  

Základní tipy spojené s dostatkem času tak lze shrnout následovně:

  • Přijít na letiště 3 hodiny před odletem
  • Projít imigračním odbavením 1,5 hodiny před odletem
  • Zkontrolovat správnou nástupní bránu 1 hodinu před odletem.

Jde to i rychleji:

Odbavení z domova je s Emirates pohodlnou možností, která je dostupná pro cestující v Dubaji a Šardžá. Prostřednictvím Emirates Home Check-In mohou agenti provést odbavení přímo u zákazníků doma, v hotelu nebo v kanceláři a zajistit přepravu jejich zavazadel až do letadla. To umožňuje cestujícím dorazit na letiště později pouze s příručním zavazadlem. Službu je však třeba objednat nejméně 24 hodin před odletem. Cestujícím First Class a členům programu Platinum Skywards je služba Home Check-In k dispozici zdarma.

Odbavení přes aplikaci nebo webové stránky společnosti Emirates je pohodlnou možností pro všechny cestující. Aplikace umožňuje rezervovat a měnit lety, stahovat digitální palubní vstupenky pro většinu destinací, dostávat oznámení o letu nebo si zkontrolovat palubní jídelní lístek. Zákazníci také mohou předem zakoupit přednostní sedadla, navýšit limit na zavazadla, objednat jízdu s řidičem nebo si v předstihu vybrat filmy ke sledování prostřednictvím palubní ho zábavního systému ice. Odbavení je možné provést také přímo na stránkách Emirates.com. Online i mobilní odbavení je k dispozici 48 hodin před odletem.

Včasné odevzdání zavazadel je další výhodou pro cestující s Emirates. Ti, kteří odlétají z Dubaje, mohou večer před odletem zdarma odevzdat svá zavazadla na letišti. Pokud odlétají do Spojených států, mohou svá zavazadla odbavit a odevzdat 12 hodin před odletem. Tímto způsobem mohou cestující přímo pokračovat do letištní imigrační zóny bez dalších zdržení.

Dubajské odbavení v Emirates City Check In's

Další možností je využití služby Emirates City Check-in a Travel Store v ICD Brookfield Place v Dubajském mezinárodním finančním centru (DIFC). Zákazníci Emirates mohou odbavit svá zavazadla již 24 hodin před odletem a nejpozději 4 hodiny před plánovaným odletem. Tato služba je k dispozici

 

denně od 8:00 do 22:00 hodin. Pro cestující ze severních Emirátů je alternativní možností odbavení na centrálním autobusovém terminálu v Adžmánu, který je otevřen nepřetržitě.

Se zmrzkou čas na letišti běží rychleji

Každý pátek, sobotu a neděli od 12:00 do 18:00 hodin až do 28. července mohou cestující letící z Dubaje navštívit červenobíle pruhované zmrzlinové stánky společnosti Emirates v Terminálu 3 a vybrat si z nejoblíbenějších příchutí, jako jsou vanilková, čokoládová, mléčný karamel, mangový či citronový sorbet.

V salóncích First a Business Class v odbavovacích halách A a B dubajského letiště mají děti k dispozici dětské koutky s herními konzolemi Sony PlayStation, pohodlné prostory pro krmení a přebalovací pulty. Salónky jsou také vybaveny místnostmi pro péči o matky a děti.

Bezpečí a klid pro děti se speciálními potřebami

Emirates se snaží co nejvíce ulehčit cestu také dětem se skrytým postižením, jejich rodiny si tak mohou cestu naplánovat nebo si ji dokonce předem nacvičit. Cestující mohou navštívit stránku Bezbariérové cestování na webu Emirates.com, kde najdou potřebné informace, využít Průvodce pro děti s autismem, nebo se obrátit na místní pobočku společnosti Emirates s dalšími dotazy.

Děti ve věku 5-11 let, které cestují samy, jsou neustále pod dohledem odborného pozemního a palubního personálu jako součást bezplatné služby pro nezletilé. Mají k dispozici salónek s videohrami, bezplatné Wi-Fi, pohodlné pohovky i dětské toalety.

Zábava, dobroty a pohodlí pro malé i velké

Jídlo na palubě je pro mnohé rodiny s malými dětmi klíčovým faktorem spokojeného letu. Dobrou zprávou pro ně proto je, že na letech společnosti Emirates jsou ve všech třídách k dispozici také dětská jídla. Pro kojence je připravena organická dětská výživa, mléčná výživa a případně kojenecké láhve, pokud jsou během letu potřeba. Rodiče s kojenci na palubě dostanou sadu vybavení, která obsahuje pleny, bryndáček, krém a přebalovací podložku. Většina toalet na palubách letadel Emirates je vybavena přebalovacími pulty pro miminka.

Rodiče dětí mladších dvou let si mohou rezervovat místa s bezpečnými a pohodlnými kolébkami, aby si jejich miminka mohla pohodlně zdřímnout i během letu. Na palubu je možné si vzít také schválené autosedačky.

O zábavu nebude nouze ani během letu - díky Emirates palubní zábavě ice se děti mohou ponořit do filmových maratonů, které zahrnují kolekce Disney Classics, filmy od Marvel Studios, Star Wars, Harry Potter, CBeebies, Nickelodeon či Cartoon Network. Těm starším Emirates ice nabízí i zhruba 100 videoher, které mohou hrát dva hráči s ovladači umístěnými na sedadlech na různých místech letadla.

Na palubě letadel Emirates dostávají děti všech věkových kategorií hračky a dárky vyrobené z udržitelných materiálů, které jsou přizpůsobeny jednotlivým věkovým skupinám. Například časopis Fly with Me je plný zábavných aktivit, jako jsou hádanky, vtipy a hry, určený pro děti ve věku 3-8 let.

A pokud si z cesty chcete ponechat originální vzpomínku, palubní personál společnosti Emirates může zachytit výjimečné okamžiky na palubě pomocí Polaroidu, rodina pak dostane fotografii jako památku ve fotorámečku Emirates z limitované edice.

Děti na palubě letadel společnosti Emirates ve všech třídách mohou využívat bezplatné Wi-Fi pro posílání zpráv - stačí před letem přidat členské číslo do rezervace. Mladí cestovatelé ve věku 2-17 let se navíc mohou registrovat do věrnostního programu Emirates Skysurfers, který jim umožňuje sbírat míle Skywards na každém letu s Emirates a flydubai a následně je využít na další lety nebo unikátní výhody.

Fotogalerie