Inspirujte se snadnými recepty pro parní a mikrovlnné trouby Miele

31.01.2023 \\ Recepty

Pokud máte doma parní troubu a mikrovlnku nebo kombinovaný přístroj využívající přednosti obou pomocníků, přijdou vám jistě vhod recepty na výtečné a zároveň snadné pokrmy. Na jednom z nich si pochutnají i vegetariáni.

Recept pro mikrovlnnou troubu

Fazolky s tymiánovou omáčkou (4 porce):

Skvělá příloha nebo menší chod nadchne snadnou přípravou. Pokrm je vhodný I pro vegetariány.

Ingredience:

750 g zelených fazolek

50 ml vody

150 ml smetany

150 g crème fraîche

2 ČL hořčice

1 PL světlé jíšky

1 svazek nebo 3 PL tymiánu

sůl

pepř

Postup:

Fazolky očistíme, vložíme je do mísy, přidáme vodu a trochu soli, přikryjeme a připravujeme v mikrovlnné troubě na 900 (850) W asi 6 minut. Poté mikrovlnnou troubu nastavíme na 450 W a necháme 12 minut ohřívat. Vodu slijeme. Všechny zbylé přísady smícháme, přikryjeme a dáme do mikrovlnné trouby na 900 (850) W na 5 minut. Omáčku nalijeme na fazolky a podáváme.

 

Recept pro parní troubu

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce (4 porce)

Ingredience:

4 kuřecí prsa (á cca 125 g)

250 g crème fraîche

4 PL hrubozrnné hořčice

1 stroužek česneku

1/2 ČL šalvějových lístků

sůl

Postup:

Smícháme crème fraîche, hořčici, vymačkaný česnek a sůl. Přidáme natrhané lístky šalvěje a maso obalíme v této marinádě. Zbylou marinádu rozdělíme na maso. Připravíme v parní troubě (nastavení: 100 °C, 7 minut). Podáváme s rýží.

www.miele.cz

Fotogalerie