Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou
Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina. Čím si tento mléčný výrobek vysloužil toto uznávané ocenění? Rozhodně svou smetanově jemnou chutí podle originální české receptury. Jedinečná pochoutka Jaroměřické mlékárny se totiž vyrábí výhradně ze smetany a přírodních surovin. Můžete si ji dopřávat nejen naslano, ale i nasladko.
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 4 plátky chleba
- 4 menší papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 ks Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové
- rozmarýn, sůl, pepř, petrželka
Postup:
- Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
- Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
- Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
- Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.
Zdroj, foto: Regionální potravina