Zdeněk Pohlreich a Mahulena Bočanová společně vařili v Miele
Také jste už netrpělivě čekali, jakého hosta si pozve Zdeněk Pohlreich a jaké skvělé pokrmy pro nás v příjemném prostředí Miele Experience Center v Praze připraví. Tentokráte potěší milovníky exotických chutí. Losos teriyaki se salátem pak choi, tradicionalisté ocení snadný recept na palačinky s čokoládou je skvělou kombinací.
Losos teriyaki se salátem pak choi (hlavní chod, 4 porce)
Ingredience:
Ryba
- 800 g filetu lososa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce mirinu nebo sherry
- 1 malý kousek čerstvého zázvoru
Salát - 1 lžíce sezamových semínek
- 4 saláty pak choi
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sezamového oleje
- 75 ml zeleninového vývaru
Postup:
- Lososa nakrájejte na čtyři stejně velké porce. V misce promíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin či sherry a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a svařte v rendlíku o třetinu objemu. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj rybu, důkladně ji potřete marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut dorůžova.
Mezitím opražte nasucho v pánvi sezamová semínka a přesypte je do misky. Salát pak choi očistěte a nakrájejte na čtvrtky nebo poloviny, česnek oloupejte a nasekejte - nadrobno. V uvolněné pánvi rozehřejte olej, opékejte salát pak choi 2 minuty, přidejte česnek na stranu pánve a restujte ho 30 vteřin. Vlijte vývar a poduste 5 minut, až salát změkne, ale bude ještě křupavý.
- Na talíř rozdělte dušený pak choi salát a filet lososa a posypte sezamem.
Palačinky s čokoládou (dezert, 4 porce)
Ingredience:
Těsto
- olej na smažení (podle potřeby)
- 2 vejce
- mléko
- sůl
- hladká mouka
Postup:
- Rozmixujeme hladkou mouku se špetkou soli, vejci a mlékem, aby nám vznikla směs na palačinky.
- Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme směs. Smažíme dozlatova z obou stran.
- Palačinky si doladíme čímkoliv, co nám chutná. Zdeněk v tomto případě použil čokoládu, ale můžeme sáhnout po marmeládě, tvarohu i pudinku.
Přejeme dobrou chuť a skvělou zábavu při vaření s Miele.
Další zajímavé informace naleznete na: www.miele.cz