Sekaná s vejci se zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší
Nešizená velikonoční sekaná plněná vejci s vychuceným červeným zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší uděláte radost všem domácím strávníkům.
Ingredience:
- 1 kg mletého masa, které má vaše rodina ráda
- 20 dkg strouhanky
- hrnek mléka
- 3 syrová vejce do masového těsta
- muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce červené papriky
- 8 stroužků česneku
- 6 ks uvařených vajec
- 2 ks cibule
- 1 polévková lžíce majoránky
- nasekaná petržel, pažitka
- 3 vejce
- hladká mouka na spojení masového těsta
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
Rozmícháme všechny ingredience a uhněteme rukama těsto, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou cibuli a bylinky. Vytvoříme placku, do které položíme oloupaná vejce, a zabalíme do úhledného tvaru sekané. Dáme na pekáček s máslem a zalijeme 3 - 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
Když vyndáme sekanou, do výpeku přilijeme trochu jíšky a uděláme hezkou omáčku.
Levandulové červené zelí
Ingredience:
- 3 velké červené cibule
- 2 balení červeného zelí
- 6 polévkových lžic BIO levandulového sirupu
- ½ másla
- cukr
- sůl
- pepř
Postup:
Velké cibule pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle doměkka. Přidáme zelí pokrájené na menší kusy - bez nálevu, ve kterém bylo zelí zakoupeno. Přidáme BIO levandulový sirup a 2 lžíce cukru, cca 3 polévkové lžíce octa, sůl a pepř. Zalijeme 2 dcl vody a povaříme doměkka.
Nastavovaná kaše
Ingredience:
- 500 g oloupaných brambor uvařených na bramborovou kaši
- 300 g krup
- 100 g másla
- 200 ml smetany tučné
- 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
- 1 lžíce sušené majoránky
- 2 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Brambory uvaříme na kaši. Mírně osolenou. Uvaříme cca 30 minut doměkka krupky mírně osolené a opepřené. Na pánvi osmahneme cibuli doměkka. Povařené krupky přidáme s rozmačkaným nebo strouhaným česnekem, přidáme koření a vmícháme bramborovou kaši. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu pokojové teploty. Kaše by se měla jemně táhnout.
Dobrou chuť a na zdraví s BIO Levandulí Chodouňskou!