Nadívaná krůtí prsa

05.03.2021 \\ Recepty

Časová náročnost: 120/90 minut, 6 porcí

Ingredience:

Na meruňkovou hmotu

  • 1 cibule
  • 120 g nakrájených sušených meruněk
  • 1 polévková lžíce másla
  • 50 ml suchého sherry
  • sůl
  • cayennský pepř

Na krůtí prsa

  • 1 zpracované krůtí prso

Na zeleninu

  • 1 kg mrkve na silná kolečka
  • 2 svazky jarní cibulky (à 150 g) na
  • tenké kroužky
  • pepř

Na nádivku

  • 100 g tvarohového sýru, tučného
  • 1 čajová lžička medu
  • 100 g anglické slaniny, na plátky
  • Na orestování
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Na šťávu z pečeně

  • 100 ml suchého sherry
  • 100 ml slepičího vývaru
  • 100 g smetany
  • 30 ml suchého sherry
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 polévková lžíce potravinářského škrobu

Postup:

  1. Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa.
  2. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a jarní cibulky vložíme do napařovací misky s plným dnem, osolíme a opepříme.
  3. Meruňkovou hmotu necháme mírně vychladnout, smícháme s tvarohovým sýrem, ochutíme solí, cayennským pepřem a medem.
  4. Natřeme na pečínku, kterou obložíme plátky slaniny. Pečínku srolujeme, svážeme kuchyňskou nití a ze všech stran prudce orestujeme v rozpáleném slunečnicovém oleji.
  5. Nadívaná krůtí prsa položíme na zeleninu v napařovací misce. Šťávu z pečeně zalijeme sherry a slepičím vývarem, nalijeme na zeleninu a připravujeme podle 2. kroku přípravy.
  6. Šťávu z pečeně nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit, ochutíme solí, pepřem a sherry. Potravinářský škrob rozmícháme s vodou a omáčku tím zahustíme.

Příslušenství:

  • 2 napařovací misky s plným dnem
  • potravinářská fólie
  • kuchyňská nit
  • palička na maso
  • Recept od Miele z parní trouby

www.miele.cz