Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Počet porcí: 4 porce, Doba přípravy: 50 minut, Náročnost: *
Ingredience:
- 700 g krůtích prsou
- 1 menší celeru
- 3 stroužky česneku
- 30 g zázvoru
- 4 vejce
- 200 ml selského jogurtu
- olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma
Postup:
- Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme.
- Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
- Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.
Zdroj www.akademiekvality.cz