Recept z parní trouby: z knihy Vaření v páře od Miele
Pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost: 35-40 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
- 450 ml kvalitního suchého bílého vína
- 150 ml bílého balzamikového octa
- 150 ml vody
- kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- 120 g mrkve nakrájené na kolečka
- sůl
- pepř
- 4 snítky petrželky
- 4 snítky tymiánu
- 1 čajová lžička kuliček černého pepře
- 7 hřebíčků
Na ozdobu:
- 75 g másla
- 1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka
Příslušenství: napařovací miska s plným dnem
Příprava:
- Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.
- Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme kolečky citronu.
Více se dozvíte na o Miele se dozvíte na: www.miele.cz