Švestkové knedlíky
Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!
Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 45 minut + 2 hod. kynutí těsta,
náročnost: **
Ingredience:
- 10–15 ks švestek
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 270 g tvarohu
- 130 g toustového chleba bez kůrek
- 20 g hladké mouky
- 30 g másla
- 25 g cukr krupice
Na obalení
- skořice
- strouhanka
- cukr krupice
- máslo
Postup:
- Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh, nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
- Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
- Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a chvíli pomalu pražíme.
- Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.
Zdroj: www.akademiekvality.cz