Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou
Léto, rodina, přátelé, zahrádka, bazén, „grilovačka“… Takhle nějak bychom si to nejspíše všichni představovali. My vám alespoň pomůžeme s hostinou. Zkoušeli jste už někdy ugrilovat sivena s bylinkami a zeleninou? Siven má výborné maso a chutná skvěle taky v případě, že ho upečete nebo vyudíte. V obchodě ho zakoupíte o hmotnosti 20–50 dkg. V receptu jsou sice zmíněny 2 kusy rybiček, ale navyšte množství podle potřeby.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: **
Ingredience:
Na rybu:
- 2 ks sivena
- hrst čerstvého rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
Na zeleninu:
- 1 cuketa
- 1 červená cibule
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 žlutá paprika
- 7 žampionů
- dýňový olej
- hrst čerstvého rozmarýnu
- lžička sušeného česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
- Ryby si omyjte, osušte a osolte.
- Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
- Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
- Zeleninu si nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolte a opepřete.
- Pečte na grilu dozlatova.
Doporučujeme: Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.
Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz