Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou
Co rozhodně nesmí chybět? Recept s těstovinami, které jsou jednou z nejoblíbenějších příloh. Milují je lidi každého věku. V tomto pokrmu jsme navíc pro změnu vynechali maso, proto si na něm pochutnají také vegetariáni. A jestli zbožňujete zelené suroviny, budete z něj doslova nadšeni. Těstovinám totiž dělá společnost „pan špenát“ a „paní brokolice“. Tento recept je živoucím důkazem, že
i bezmasé jídlo může chutnat naprosto famózně.
Počet porcí: 5
Doba přípravy: 35 minut
Ingredience:
- 500 g oblíbených těstovin
- 200 ml 33 % smetany ke šlehání
- 300 g mraženého listového špenátu
- 1 brokolice
- 1 stroužek česneku
- 150 ml zeleninového vývaru
- čerstvá citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- oblíbený tvrdý sýr k podávání
Postup:
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
- Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
- Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice
a strouhaným sýrem.
TIP! Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?
Zdroj: SZIF