Tatarák z červené řepy

05.02.2020 \\ Recepty

Všichni víme, jak skvělou surovinou na celou řadu pokrmů je červená řepa. Co takhle zkusit řepný tatarák, kterým skvěle odlehčíme náš jídelníček. Je navíc plný vitamínů, minerálních látek i stopových prvků a chutná i těm, kteří tvrdí, že bez masa se nedá přežít.

Ingredience:

  • 3 středně velké červené řepy
  • 1 zralého avokáda
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • ½ lžičky himalájské soli
  • 2 špetka pepře
  • 1 hrstička vlašských ořechů
  • 1 hrst polníčku

Postup:

  1. Řepu uvaříme doměkka a necháme ji vychladnout, poté ji oloupeme a jednu bulvu nakrájíme na plátky.
  2. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ji zpěnit na kapce oleje.
  3. Dvě řepy, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložíme do mixéru a rozmixujte, ale jen nahrubo. Nakonec tatarák dochutíme podle receptu či dle vlastní chuti.
  4. Podáváme nejlépe na plátku červené řepy s polníčkem a vlašskými ořechy.