Tatarák z červené řepy
Všichni víme, jak skvělou surovinou na celou řadu pokrmů je červená řepa. Co takhle zkusit řepný tatarák, kterým skvěle odlehčíme náš jídelníček. Je navíc plný vitamínů, minerálních látek i stopových prvků a chutná i těm, kteří tvrdí, že bez masa se nedá přežít.
Ingredience:
- 3 středně velké červené řepy
- 1 zralého avokáda
- 2 šalotky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- ½ lžičky himalájské soli
- 2 špetka pepře
- 1 hrstička vlašských ořechů
- 1 hrst polníčku
Postup:
- Řepu uvaříme doměkka a necháme ji vychladnout, poté ji oloupeme a jednu bulvu nakrájíme na plátky.
- Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ji zpěnit na kapce oleje.
- Dvě řepy, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložíme do mixéru a rozmixujte, ale jen nahrubo. Nakonec tatarák dochutíme podle receptu či dle vlastní chuti.
- Podáváme nejlépe na plátku červené řepy s polníčkem a vlašskými ořechy.