Carpaccio z červené řepy

09.01.2020 \\ Recepty

Carpaccio se v našich končinách zabydlelo zřejmě natrvalo, a to z červené řepy patří mezi skutečné lahůdky, které připravíme snadno, rychle a jen za pár korun.

Ingredience:

  • 2 červené řepy
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 4 cm zázvoru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce pomerančový džus
  • špetka černého mletého pepře
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Ocet svaříme s cukrem, přidáme med, pomerančový džus, tymián, olej, pepř se solí a sójovou omáčku. Směs rozmícháme a přilijeme do ní šťávu z nastrouhaného zázvoru.
  2. Řepu oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky a naložíme do marinády. Nádobu uzavřeme a necháme minimálně 12 hodin v chladu macerovat.
  3. Na pánvi nasucho opražíme piniová semínka. Plátky řepy rozložíme na talíř, prokládáme je malými měsíčky avokáda a posypeme semínky.
  4. Podáváme s bagetou nebo celozrnným chlebem. Ten, kdo má rád kozí sýr, může talíř ozdobit jeho hrudkami.