Carpaccio z červené řepy
Carpaccio se v našich končinách zabydlelo zřejmě natrvalo, a to z červené řepy patří mezi skutečné lahůdky, které připravíme snadno, rychle a jen za pár korun.
Ingredience:
- 2 červené řepy
- 1 avokádo
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce piniových semínek
- 4 cm zázvoru
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžíce krupicového cukru
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce pomerančový džus
- špetka černého mletého pepře
- špetka soli
Postup:
- Nejdříve si připravíme marinádu. Ocet svaříme s cukrem, přidáme med, pomerančový džus, tymián, olej, pepř se solí a sójovou omáčku. Směs rozmícháme a přilijeme do ní šťávu z nastrouhaného zázvoru.
- Řepu oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky a naložíme do marinády. Nádobu uzavřeme a necháme minimálně 12 hodin v chladu macerovat.
- Na pánvi nasucho opražíme piniová semínka. Plátky řepy rozložíme na talíř, prokládáme je malými měsíčky avokáda a posypeme semínky.
- Podáváme s bagetou nebo celozrnným chlebem. Ten, kdo má rád kozí sýr, může talíř ozdobit jeho hrudkami.