Biskupský chlebíček
Chcete si letos připravit vlastní biskupský chlebíček? Máme pro vás skvělý tip, tedy recept šéfkuchaře Radka Pálky z Hotelu DUO.
Ingredience:
- 160 g Hery (pokojové teploty)
- 200 g třtinového cukru
- 5 žloutků
- 5 bílků
- g špaldové mouky
- ½prášku do pečiva
- 100 g rozinek
- 100 g 70% čokolády
- 100 g mix ořechů
- 50 g klikvy
- 50 g sušených švestek
Postup:
- Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience.
- Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
- Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
- Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.