Houbový rýžový Kuba s praženými ořechy
Tradiční houbový Kuba k vánočním svátkům prostě patří, ale proč ho neobměnit, třeba podle doporučení Radka Pálky, šéfkuchaře hotelu DUO.
Suroviny:
4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati
sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku majoránka
olej z vlašských ořechů
hrsti vlašských ořechů
Postup:
Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.
Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.
Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.
Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.
Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.