Kapr přeci jen trochu jinak podle Radka Pálky
Kapr podle Radka Pálky, šéfkuchaře hotelu DUO může osvěžit váš tradiční vánoční stůl trochu jinak? Co třeba v citrónovo-bylinkové strouhance?
Suroviny:
500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
hrst tymiánu
hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej na smažení
sůl
Postup:
Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo ve fritůře. Podávejte s lehkým bramborovým salátem.