Letní krůtí karbanátek
Skvělá chuť letních krůtích karbanátků rozhodně bude svědčit nejen těm, kteří dbají o svou štíhlou postavu, ale i vášnivým jedlíkům.
Ingredience:
- 300g mleté krůtího masa
- 2 lžíce smetany
- 2 větší čerstvé žampiony
- 1 červená cibule
- 1 hrst čerstvého koriandru
- pepř, sůl
- 4 žemle
- 4 plátky sýra
Dip:
- 1 avokádo
- 1 lžíce odlehčené majolky
- 1 lžička limetkové šťávy
Postup:
- Maso dáme do misky a zakapeme ho mlékem, které necháme vstřebat. Umixujete houby společně s cibulí, koriandrem a česnekem. Hmotu přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, nejlépe rukama. Karbanátky vytvarujeme a ogrilujte z obou stran dozlatova.
- Nakrájíme avokádo, přidáme šťávu z limetky a špetku soli a vidličkou připravíme dip.
- Žemle dáme rozpéct do trouby, poté je rozkrojte, vložíme do nich plátek sýru, na něj karbanátek a na něj dáme vrstvu avokádového dipu, přiklopíme a než jej přiklopíme, můžeme ho obložit zeleninou či salátem a přiklopíme.