Losos na bylinkách
Na přípravu lososa nepotřebujeme příliš mnoho ingrediencí. Dokonce se dá říci, že čím méně, tím lépe. Připravili jsme pro vás tedy recept, na potřebujete jen několik ingrediencí a chuť vás naprosto uchvátí, což u lososa rozhodně oceníte.
Ingredience:
- 600 g losos steak
- 2 lžíce oleje
- 60 g másla
- 3 lžičky nasekaného tymiánu
- 3 lžičky petrželové natě
- ½ citronu
- sůl
Postup:
- Steak z lososa dobře očistíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronem, osolíme, podlijeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby při 170 °C asi tak 15 minut.
- Připravíme si máslový přeliv s bylinkami. Máslo dáme do kastrůlku a rozpustíme ho, pak do něj přidáme nasekané bylinky, dovymačkáme zbytek citronové šťávy a trošku osolime.
- Lososa přelijeme připravenou směsí a budeme péct při 190 °C, dokud nebude zcela pečený. Steak podáváme s dušenou nebo čerstvou zeleninou.