Žabí stehýnka od Michala Nikodema
Na porci předkrmu podáváme 4 ks stehýnek. Můžeme je smažit buď vcelku jako pár nebo vykostěná, jako jednotlivá sousta. Masíčko osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji (cca 2-3 minuty).
Bazalková majonéza
2 lžíce bazalkového pesta smíchejte s 1 lžící majonézy
Francouzská omáčka
2 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
2 lžíce ušlehané smetany
snítka sekaného tymiánu
1 rozmačkaný stroužek česneku
pepř
špetka soli
Vše smícháme a necháme hodinu v lednici odležet.
Dresink na Salát
2 lžíce medu
1 lžíce vinného octa
1 hrst malin
2 lžíce oliového oleje
sůl, pepř
Vše rozmixujte ponorným mixerem.
Chcete si sami vyzkoušet uvařit tradiční česká jídla či cizokrajné speciality nebo skvělé moučníky a neumíte je připravit? Tak věřte, že po kurzu vaření v kulinářském ateliéru Ola Kala to zvládnete!
Kurzy vaření vedou odborníci z oblasti gastronomie, kteří vám předají své zkušenosti a i odhalí některé tipy a triky profesionálů a z vás se stanou dobří hostitelé a skvělí kuchaři.