Žabí stehýnka od Michala Nikodema

15.03.2017 \\ Recepty

Na porci předkrmu podáváme 4 ks stehýnek. Můžeme je smažit buď vcelku jako pár nebo vykostěná, jako jednotlivá sousta. Masíčko osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji (cca 2-3 minuty).

 

Bazalková majonéza

2 lžíce bazalkového pesta smíchejte s 1 lžící majonézy

 

Francouzská omáčka

2 lžíce majonézy

1 lžíce kečupu

2 lžíce ušlehané smetany

snítka sekaného tymiánu

1 rozmačkaný stroužek česneku

pepř

špetka soli

Vše smícháme a necháme hodinu v lednici odležet.

 

Dresink na Salát

2 lžíce medu

1 lžíce vinného octa

1 hrst malin

2 lžíce oliového oleje

sůl, pepř

Vše rozmixujte ponorným mixerem.

 

Chcete si sami vyzkoušet uvařit tradiční česká jídla či cizokrajné speciality nebo skvělé moučníky a neumíte je připravit? Tak věřte, že po kurzu vaření v kulinářském ateliéru Ola Kala to zvládnete!

Kurzy vaření vedou odborníci z oblasti gastronomie, kteří vám předají své zkušenosti a i odhalí některé tipy a triky profesionálů a z vás se stanou dobří hostitelé a skvělí kuchaři.