Světové karbanátky
Tak takové jste ještě nikdy nejedli. Okusíte jednou a už nikdy je nepřestanete dělat.
Ingredience:
- 1,2 kg směs vepřového a hovězího masa
- 100 ml mléka
- 2 cibule
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce majoránky
- 2 vejce
- 1 lžíce rajského protlaku
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička sladké papriky
- ½ lžičky majoránky
- 2 špetky chilli
- 2 špetky nového koření
- 1 houska nebo rohlík
- čerstvě umletý pepř
- mořská sůl
- slunečnicový olej na smažení
Postup:
Do mísy dáme promíchané mleté maso, uděláme do něj důlek, do něj nadrobíme housku a zalijeme mlékem, které necháme vsáknout.
Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, protlak, koření, osolíme podle chuti a dobře prohněteme. Hmota by měla být dobře tvarovatelná, ale ne příliš řídká.
Vytvarujeme karbanátky si a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran. Hotové pokládáme na papírové kuchyňské utěrky, aby vsály přebytečný tuk.