Marinovaný losos v červené řepě

04.01.2019 \\ Recepty

Losos u nás patří mezi nejoblíbenější mořské ryby a my jsme pro vás připravili luxusní recept, takže neváhejte a také si ho připravte.

Ingredience:

  • 300 g lososa
  • 2 menší řepy
  • 2 lžíce whisky
  • ½ pomeranče
  • špetka skořice
  • 3 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce majolky
  • pažitka

Postup:

Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme do ní skořici, whisky, nakrájenou pomerančovou kůru, 1 lžíci pomerančové šťávy a ještě jednou promixujeme. Nakonec směs smícháme se solí a cukrem.

Na pečící papír dáme polovinu směsi, položíme na ni lososa a přikryjeme ho druhou polovinou směsi. Zabaleného lososa ještě převineme fresh fólií a dáme ho marinovat na 1-2 dny do lednice. Za tu dobu ho jednou až dvakrát otočíme.

Před podáváním z lososa setřeme marinádu a omyjeme ho pod tekoucí vodou, pak ho nakrájíme na tenké plátky.

Nakrájeného lososa naskládáme na žitnou bagetku či chleba bez kůrky. Ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s majolkou a posypeme nasekanou pažitku.