Marinovaný losos v červené řepě
Losos u nás patří mezi nejoblíbenější mořské ryby a my jsme pro vás připravili luxusní recept, takže neváhejte a také si ho připravte.
Ingredience:
- 300 g lososa
- 2 menší řepy
- 2 lžíce whisky
- ½ pomeranče
- špetka skořice
- 3 lžíce mořské soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce majolky
- pažitka
Postup:
Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme do ní skořici, whisky, nakrájenou pomerančovou kůru, 1 lžíci pomerančové šťávy a ještě jednou promixujeme. Nakonec směs smícháme se solí a cukrem.
Na pečící papír dáme polovinu směsi, položíme na ni lososa a přikryjeme ho druhou polovinou směsi. Zabaleného lososa ještě převineme fresh fólií a dáme ho marinovat na 1-2 dny do lednice. Za tu dobu ho jednou až dvakrát otočíme.
Před podáváním z lososa setřeme marinádu a omyjeme ho pod tekoucí vodou, pak ho nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájeného lososa naskládáme na žitnou bagetku či chleba bez kůrky. Ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s majolkou a posypeme nasekanou pažitku.