Karamelová bábovka z pohankové mouky
Zcela jednoduchý recept potěší každou hospodyňku, která nemá příliš času a její chuť pro změnu všechny strávníky.
Ingredience:
- 7 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 3 vejce (vážená ve skořápce 20 dkg)
- 5 dkg třtinového cukru
- 7 dkg kukuřičného škrobu
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1,2 dl oleje
- 30 dkg karamelového salka
- máslo a mouka do formy
Postup:
- Žloutky dobře ušleháme s cukrem (asi 2 minuty metlou). Přilijeme olej a šleháme další asi 1 minutu. Přidáme salko a opět dobře rozšleháme.
- Přimícháme ostatní suroviny a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků.
- Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku o průměru 20 cm.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů na spodním roštu asi 35 až 37 minut. Kdyby se vám začal vršek připalovat, tak ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem.
- Pamatujte na to, že každá trouba peče jinak – než bábovku vyndáte, zkuste těsto špejlí nebo párátkem, jestli je již upečené.
- Bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout.