Melounovo-jahodový sorbet
Není nad lahodné osvěžení, z melounu a jahod.
Ingredience:
- 500 g dužiny z vodního melounu
- 150 ml vody
- 80 g cukru
- 200 g jahod
- 2 lžičky limetkové šťávy
Postup:
Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.
Důkladně rozmixujte dužinu z melounu bez pecek a jahody nejlépe tyčovým mixérem a smícháme s vychladlou cukrovou směsí a limetkovou šťávou.
Nemáme-li zmrzlinovač, dáme chladit v nerezové mísce do mrazáku a každou půlhodinu promícháme. Mrazíme do té doby, dokud zmrzlina neztuhne.
Ingredience:
- 500 g dužiny z vodního melounu
- 150 ml vody
- 80 g cukru
- 200 g jahod
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 500 ml ledová tříšť
Postup:
Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.
Důkladně rozmixujte dužinu z melounu bez pecek s jahodami a smícháme s vychladlou cukrovou směsí, limetkovou šťávou a ledovou tříští.